Is je digitaal kredietdossier reeds geactiveerd?
Klik dan op "Mijn Woningfonds"

MIJN WONINGFONDS

Na registratie heb je altijd en overal toegang tot jouw digitaal kredietdossier. Je kan er dan een wijziging van je persoonlijke gegevens te melden. Bovendien heb je zo ook altijd belangrijke documenten, zoals je fiscale fiche, binnen handbereik.

Nog geen e-mailadres?
Van zodra je over een e-mail beschikt volstaat het onderstaand formulier in te vullen.

Mijn Woningfonds

Veelgestelde vragen over mijn woningfonds

Klik bij het aanmeldscherm de optie “Wachtwoord vergeten” aan en je zal een mail ontvangen die jou zal uitleggen hoe je jouw wachtwoord kan vervangen.

 

Uit veiligheidsoverwegingen is het af te raden dit wachtwoord te delen met anderen.

Indien je een mail van ons kreeg met de vraag om jouw wachtwoord te wijzigen en je hebt zelf deze actie niet geïnitieerd, heeft waarschijnlijk iemand gepoogd om zich aan te melden op jouw kredietdossier.

 

In dit geval mag je deze mail negeren of je kan je aanmelden op het “MijnWoningfonds”-platform en daar alsnog jouw wachtwoord wijzigen. Uit veiligheidsoverwegingen is het af te raden dit wachtwoord te delen met anderen.

Alle documenten die op de website ter beschikking worden gesteld, zijn aangemaakt in het universeel formaat PDF (Portable Document Format).

 

Dit type documenten kan gelezen worden met diverse software-programma’s. Een veel gebruikte software hiervoor is bijvoorbeeld “Adobe Acrobat Reader” welke gratis te installeren is via Adobe Reader

 

Via de browser kan ingesteld worden met welke software dergelijke PDF-documenten kunnen worden geopend. Deze instellingen zijn afhankelijk van de gebruikte browser. Voor de meest courante browser kan je op de volgende website vinden hoe de instellingen kunnen aangepast worden: PDF-plugin configuratie

 

Voor gebruikers van de Google-Chrome browser kan volgende procedure hierbij helpen: Pdf's openen in Chrome

 

Een mogelijk alternatief, om deze bestanden te lezen, is om het bestand te downloaden en vervolgens dit te openen met een PDF-lees programma.

Van zodra het fiscaal attest beschikbaar is, kan je het terugvinden op het “MijnWoningfonds”-platform door te drukken op de knop “Bekijk details” van het specifieke krediet en vervolgens de optie “Documenten” aan te klikken.

 

Onder de paragraaf “Attesten” kan je vervolgens alle beschikbare attesten van de afgelopen 2 jaar terugvinden.

 

Deze attesten worden je aangeboden in het universeel formaat PDF (Portable Document Format) wat kan gelezen worden door diverse PDF-lees software (bvb. Adobe Acrobat Reader)

Hoewel de fiscale attesten officieel pas beschikbaar moeten gesteld worden aan FOD Financiën (BelcoTax)  uiterlijk 1 maart, probeert het Vlaams Woningfonds om deze toch ter beschikking te stellen van zijn ontleners. Je ontvangt hiervan een verwittingsmail.

Vraag uw account aan voor een lopend kredietdossier (berichten die geen aanvraag van een account betreffen, kunnen niet worden beantwoord)